Gå til bedrift
Gå til bedrift
  1. Hjem
  2. Tjenester
  3. Stikkontakter

Stikkontakter – det lille ekstra

Boliger i Norge har for lite stikkontakter. Skjøteledninger er mye brukt, noe som kan føre til varmeutvikling og overbelastning. I de nyeste forskriftene for boliginstallasjon er det minstekrav til antall stikkontakter i boliger.

Prikken over i’en med sorte stikkontakter

I dag finnes det et hav av forskjellige stikkontakter. Kanskje du ønsker å skifte ut eksisterende stikkontakt eller legge opp kabel til et nytt uttak? I dag skal både lamper, brytere og stikkontakter passe farge på veggene og interiøret, da er det perfekt at de finnes i flere farger og fasonger!

Eksempler på stikkontakter fra Elko til innendørs bruk:

Stikkontakter.PNG

(Alle stikkontakter over finnes også i fargen hvit og aluminium. Leveres også rammer i ekte naturmaterialer som stål, skifer og glass)

Et tryggere hjem

  • Stikkontakt med timer er en stikkontakt med integrert tidsur som bryter strømmen i uttaket etter ønsket tid, perfekt til kaffemaskinen!

  • Komfyrvakt er i dag et krav i nye boliger, men mange eldre boliger har ikke denne montert. Glemmer man å skru av platetoppen og det blir tørrkoking, røykutvikling eller varmgang vil en komfyrvakt oppdage dette!

  • Skjøteledninger blir ofte liggende på gulvet der støvet har lett for å samle seg. Hvis du ikke er nøye med å fjerne dette, kan det dannes lysbuer i kontakten. De kan igjen resultere i brannfarlige gnister. Det er derfor lurt å legge opp til fastmonterte stikkontakter.

Stikkontakter utendørs

Det er gode grunner til å montere en stikkontakt utendørs. Enten det er på terrasse/balkong, ved inngangsparti, sportsboden eller garasjen. På sommeren er det praktisk med strøm til gressklipper, høyttrykkspyler, grill og annet elektrisk utstyr. Vinterstid bruker mange utestikkontakten til julebelysning, varmepistol for skipreparering og terrassevarmer.

Spesielle hensyn må tas når stikkontakter plasseres ute ifølge NEK 400 forskriftene. Vi tar hensyn til hvor værhardt det er rundt plasseringen av uttaket.

Bli inspirert:https://privat.elko.no/stikkontakt/category525.html

Bli inspirert:http://www.elkoboligpartner.no/vintervoll