Gå til bedrift
Gå til bedrift
  1. Hjem
  2. Tjenester
  3. Belysning

Belysning er en viktig del av interiøret

De fleste undervurderer hvor viktig belysningen har for et rom. Den perfekte stue krever riktig belysning, men det kan være vanskelig å sette sammen belysningen som passer de behovene man har.

Vi bruker lys forskjellig på ulike tider av døgnet. En dempet belysning kan være med på å skape en god atmosfære, men det samme rommet brukes ofte til flere formål. Lys binder rommet sammen og er med på å skape stemning, trivsel og atmosfære.

LED-belysning

LED- belysning ble før opplevd som kjølig og kald, men i dag finnes de i mange forskjellige fargenyanser. Bruk av LED-belysning er en fin måte å spare strøm på. LED bruker betydelig mindre energi enn halogen og glødepærer, og de blir heller ikke spesielt varme og er derfor mye tryggere å bruke.

Visste du at behovet for lys forandrer seg med alderen? Allerede som 40-åring trenger du nesten dobbelt så mye lys som en 20-åring, mens en person på 60 trenger fem ganger så mye lys som en på 20!

Styring av lys

Du kan halvere energibruken ved å gjøre enkle tiltak for lamper og lys. Valg av lyspære har større betydning for energibruken enn mange er klar over. Det er mange grep du kan ta for å spare energi og samtidig ha god belysning når du trenger det. Med et smarthussystem kan du styre belysningen i boligen via fjernkontroll, kontrollpanel, mobilen eller automatisk via ulike typer sensorer.

Hva kan jeg gjøre selv?

Det er veldig begrenset hva en privatperson kan gjøre knyttet til belysning og lyskilder. En kan bytte downlight/lyspære selv, men det er ikke tillatt for privatpersoner å gjøre endringer eller legge opp kabling til ny belysning.

Ta kontakt med Eltron dersom du har behov for endringer i eksisterende belysning eller ønsker tips til nye belysningsløsninger. Vi har bred kunnskap om lys og lyskilder i alle typer rom.

Belysning.PNG

Eksempler på innebelysning

DownlightSkap- og møbelbelysning
LED-panelerVegglamper
LED-striperVinduslamper
SpotbelysningTakpendler
TaklamperDekorasjonslys
TrappebelysningJulebelysning

Eksempler på utebelysning

VegglamperPortstolper
TaklamperBakkebelysning
GatelysHagebelysning
SolcellelamperLysslynger
PullerterUndervannslys/bassenglys
LysmasterTrapp- og terassebelysning