Vintervoll logo

Bytte av sikringsskap

Sikringsskapet er hjertet og hjernen i boligen din. Og akkurat som at det er greit med en sjekk av helsen i blant, er det også fornuftig å ta en sjekk av sikringsskapet!

Strømforbruket til moderne husholdninger har endret seg dramatisk de siste 20 årene, noe som har gjort hyppigere bytte av sikringsskap mer aktuelt. Tidligere var det ikke vanlig med vannkoker, kaffetrakter, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, flere tv og datamaskiner, vaskemaskin og tørketrommel, og i hvert fall ikke at de alle skulle brukes samtidig. Dagens forbruk krever en hel del mer av det elektriske anlegget enn det gjorde bare for 10 år siden. Dette gjør at mange sikringsskap er underdimensjonerte. Spesielt gjelder dette sikringsskap med skrusikringer. Skrusikringene er upålitelige og har en del svakheter med for stor belastning og er derfor mer utsatt for branntilløp.

 

For å lese mer om det tekniske rundt et sikringsskap, trykk her.

 

Nytt skap eller ny innmat? Selv om sikringene dine er gamle trenger man nødvendigvis ikke å bytte selve sikringsskapet. Eltron kommer gjerne med tips om hvordan vi kan oppgradere det elektriske anlegget ditt. Kontakt oss.

 

Viste du at Du som huseier er ansvarlig for at bytte av sikringsskap og annet arbeid utført på det elektriske anlegget utføres av kvalifisert personell!?